Bij in de tuin | Deli Nature Greenline

MEER BIJEN IN DE TUIN

De bij en hommel zijn erg belangrijk voor de natuur, maar door gebrek aan voedsel en minder groen in de tuin hebben ze het steeds lastiger in Nederland. Help deze zoemende vriendjes in de tuin en stimuleer de biodiversiteit! Met de juiste bloemen en nestelmogelijkheden help jij het ecosysteem een handje.

 

Biodiversiteit  | Deli Nature Greenline

TIJD VOOR BIJ-ZONDERE ZAKEN!

Een bijenvriendelijke tuin creëer je door de juiste mix bloemen en planten te zaaien. Zorg voor verschillende plantenfamilies zodat er vanaf het vroege voorjaar tot het einde van de herfst genoeg bloeit in de tuin.

BLOEMENWEIDE IN DE TUIN

Zorg voor gevarieerde bloemen, rijk aan nectar en stuifmeel. Zo creëer je eenvoudig een bijenvriendelijke bloemenweide in de achtertuin! De bij heeft zowel stuifmeel als nectar nodig. Uit stuifmeel haalt de bij zijn eiwitten, vetten, koolhydraten en vitamines. De hardwerkende bij heeft daarnaast nectar nodig voor zijn energiegehalte.

Bijenhotel in de tuin | Deli Nature Greenline

WELKOM IN HET BIJENHOTEL

Zorg ervoor dat de bij een comfortabel thuis kan creëren in je tuin. In een bijenhotel kunnen ze rustig eitjes leggen en overwinteren. Plaats het hotel op een beschutte plaats in de buurt van planten en bloemen. Bij voorkeur op een hoogte tussen de 50 en 180 cm en indien mogelijk overdekt. Met het bijenhotel van Deli Nature worden verschillende soorten bijen aangetrokken naar je tuin!

Bijenhotel in de tuin | Deli Nature Greenline

SOORTEN BIJEN IN DE TUIN

Er zijn in Nederland honderden soorten bijen in de tuin te spotten. De bekendste soorten zijn de honingbij en de hommel. De honderden soorten bijen zijn onder te verdelen in verschillende families en geslachten. Zo is de hommelbij bijvoorbeeld niet één soort, maar heb je wel 29 soorten hommels! Bekende bijensoorten zijn de honingbij, metselbij of de wespbij. Deze laatste wordt, zoals de naam al doet vermoeden, vaak verward met een wesp. 

Wist je dat...
... een bij wel 200 keer per seconde met zijn vleugels slaat? Ze kunnen een snelheid tot 30 kilometer per uur maken, dat is 10 meter per seconde!
Dagpauwoog in de tuin op bloem | Deli Nature Greenline

Ook een kleurrijke vlindertuin?

Lente in de tuin | Deli Nature Greenline

In de lente komt de tuin weer tot leven! Bloemen komen uit de grond en de dieren maken zich klaar voor het broedseizoen.

2024 © Created by Postads. Alle rechten voorbehouden.