Zomer in de tuin

In de zomer laat de natuur zich van haar aantrekkelijkste kant zien: de bomen zijn groen, de bloemen bloeien, de dieren zijn actief en de zon schijnt veel gedurende de dag! Op deze pagina lees je wat jij kunt betekenen voor de flora en fauna in je eigen omgeving in de zomer.

Wij stimuleren de biodiversiteit | Deli Nature Greenline
Vlinders in de zomer | Deli Nature Greenline

Vlinders in de zomer

De grootste kans om vlinders in je tuin te zien is in de zomer. Maak van je tuin een vlinderparadijs door verschillende bloemen te planten. Een vlinder is wel kieskeurig als het om bloemen gaat. Met lavendel, hemelsleutel of een vlinderstruik lok je verschillende vlindersoorten naar je tuin. Vlinders zijn ook dol op nectarrijke bloemen zoals het duizendblad, amarant, goudsbloem, zonnehoed en de korenbloem. Creëer een bloemenweide in de tuin met een gevarieerd bloemenmengsel met nectarrijke bloemen voor de vlinders en waardplanten voor de rupsen. Zorg ervoor dat bloemen op een zonnig plekje in de tuin staan. Vlinders houden namelijk van zonnige, warme hoekjes en laten schaduwplekjes vaak links liggen.

In een vlindervriendelijke tuin mag een insectenhuis zeker niet ontbreken! Met het Deli Nature Greenline Insect House bied je beschutting en onderdak aan vlinders, maar ook insecten zoals solitaire bijen, spinnen, lieveheersbeestjes en kevers zullen hier dankbaar gebruik van maken.

 

Maak van je tuin een vlinderparadijs

Vogels in de zomer | Deli Nature Greenline

Vogels in de zomer

In juli en augustus vindt de ruiperiode van de vogels plaats. De veren waarmee ze vliegen worden dan vervangen. Dat kost de vogel veel energie. Ze gebruiken hun kalkreserves voor het aanmaken van nieuwe veren. Hierdoor worden botten brozer en kunnen ze sneller breken. Bied vogels tijdens de ruiperiode daarom extra energierijk voedsel en kalk aan. De Deli Nature Greenline Peanut Pieces zijn rijk aan energie en geschikt voor vele vogelsoorten zoals mezen, roodborstjes, mussen en vinkachtigen.

Met langdurig warm weer bestaat de kans dat plassen, vijvers en sloten droog komen te staan. Vers water is daarom heel belangrijk voor vogels. Niet alleen om te drinken, maar ook om te badderen en af te koelen. Zorg dus voor een waterelement, waterschaal of vogelbadje in de tuin of op het balkon. Ververs het water regelmatig en plaats de schaal op de grond, zodat egels er ook gebruik van kunnen maken.

Met de voedingsmixen van Deli Nature Greenline voorzie je de vogels in de tuin ieder seizoen van hun voedingsbehoeften. Speciaal voor de zomer heeft Deli Nature Greenline verschillende voedingsmixen:

Bied deze mixen aan in een Deli Nature Greenline Multi Seed Feeder, Seed Feeder XL, Window Feeder of maak van een lege PET fles eenvoudig een vogelzaadfeeder met de Deli Nature Greenline Recycle Bottle Feeder.

Lees hier meer over de vogels in de tuin

Bijen in de zomer

Bijen leven van de energie uit nectar- en stuifmeelrijke bloemen. Daarnaast zijn ze onmisbaar voor de bestuiving van planten en bloemen. Creëer een bij-vriendelijke tuin met nectar- en stuifmeelrijke bloemen zoals de zonnebloem, knoopkruid, juffertje in het groen en de rode klaver. Hang daarnaast een Deli Nature Greenline Bee House op om een fijn thuis voor de bij te creëren.

Egels in de zomer | Deli Nature Greenline

Egels in de zomer

Egels komen voor in een grote variatie aan landschappen en zijn dol op een groene tuin met veel begroeiing en beschutting. Overdag slapen egels, pas rond zonsondergang gaan ze op zoek naar voedsel. Egels zijn alleseters. Slakken, kevers, wormen, paddenstoelen en vruchten zijn geliefd bij egels. Wil je de egel een handje helpen? De Deli Nature Greenline Hedgehog Mix is een energierijke mix met insecten en fruit. Bied naast voedsel, ook een schaal met vers water aan. Onmisbaar voor egels in de zomer.

Eekhoorns in de zomer | Deli Nature Greenline

Eekhoorns in de zomer

In de zomer zijn eekhoorns, net als in de herfst, hartstikke actief. Ze zijn druk bezig met met het verzorgen van hun jongen en het aanleggen van een voedselvoorraad voor de winter. De Nut Mix van Deli Nature Greenline is een mix met ongepelde hazelnoten en zonnebloempitten. Ook grotere tuinvogels zoals spechten en gaaien zullen mee snoepen van deze uitgebalanceerde mix. Ook voor eekhoorns is water in de zomer onmisbaar. Help ze een handje door een schaal water in de tuin te plaatsen.

2024 © Created by Postads. Alle rechten voorbehouden.