Ringmus | Vogels in de tuin | Deli Nature Greenline

MEER VOGELS IN DE TUIN? MAAK JE TUIN VOGEL­VRIENDELIJK!

Deze gast vind je zowel in de tuin als op het balkon: de vogel! Nederland kent een grote variatie aan tuinvogels. Denk aan mussen, mezen, merels, eksters en spechten, maar zo zijn er afhankelijk van de omgeving, nog veel meer soorten te spotten. Een ware jungle in de achtertuin! In de winter trek je vogels gemakkelijk naar je tuin toe met voedsel, maar wist je dat je ze het gehele jaar een handje kunt helpen? Met wat aanpassingen voor een vogelvriendelijke tuin krijg je ieder seizoen meer vliegende gasten in je tuin of op het balkon!

 

Deli Nature Greenline

HOE ZORG JE VOOR EEN VOGEL­VRIENDELIJKE TUIN?

De tuinvogels zijn door de verstedelijking hard op zoek naar nestmogelijkheden, extra voeding of een lekkere snack. Het zijn geen kritische bezoekers, maar hoe meer groen en variatie in de tuin, hoe meer gevarieerde vogels je op bezoek krijgt. Zorg dus voor gevarieerde beplanting in de tuin: hoog of laag, met bloemen en doorns, met en zonder bladeren.

IN ALLE SEIZOENEN VOGELS BIJVOEREN

Help de vogels door ze jaarrond bij te voeren in de tuin. In het voorjaar zijn vogels druk met een partner zoeken, een nestje bouwen, eitjes leggen, broeden en het grootbrengen van hun jongen. Eiwitrijk voedsel en kalk zijn daarom onmisbaar in de lente. Ook in de zomer hebben vogels eiwitrijk voedsel nodig, voor de ruiperiode en om te groeien. In de herfst, wanneer er veel natuurlijk voedsel voorhanden is zoals bessen zaden en noten, gaan de vogels aan de slag met het opbouwen van reserves en voorraden voor de winter. Als je vogels in de herfst bijvoert, is de kans groot dat ze in de winter in je tuin blijven! In de winter is natuurlijk voedsel voor vogels schaars, terwijl ze juist extra energie nodig hebben om hun lichaamstemperatuur op peil te houden. In de koude wintermaanden is er behoefte aan een echte energy boost. Vogels kunnen dus ieder seizoen wel wat extra’s van Deli Nature Greenline gebruiken!

Roodborstje, koolmees, mus | Deli Nature Greenline

CULINAIR VOGELMENU

Vogels hebben op hun gevarieerde menu graag insecten, zaden, bessen en nootjes. Help de vogels een handje door jaarrond bij te voeren in de tuin. Ze gebruiken namelijk het hele jaar door veel energie, maar zijn niet altijd in staat om hun energiebehoefte volledig uit de natuur te halen. Vogels worden niet afhankelijk van bijvoeren, ze zullen altijd het grootste deel buiten de voerplaats bij elkaar verzamelen. 

Fruit mix bijvoeren tuinvogels najaar | Deli Nature Greenline

WAT VOER JE TUINVOGELS IN HET NAJAAR?

Help vogels in deze periode om reserves op te bouwen. De natuur geeft in dit seizoen vruchten en zaden. Voor extra fruit mag er fruit mix worden gegeven. Zorg voor een voedzaam en energierijk diner! De Energy Mix zit vol met zaden, granen, noten, vruchten en insecten. Een culinair feestmaal voor tuinvogels zoals mezen, roodborstjes, mussen, merels en vinkachtigen!

Fruit mix bijvoeren tuinvogels najaar | Deli Nature Greenline
Vogels in het voorjaar bijvoeren | Deli Nature Greenline

TUINVOGELS IN HET VOORJAAR VOEREN

In het voorjaar zijn er veel vogels in de tuin te vinden. Tijdens de broedperiode en het grootbrengen van de jongen hebben vogels behoefte aan extra eiwitten, kalk en vitaminen. De Protein Mix is speciaal hiervoor samengesteld. Een extra portie eiwitrijke meelwormen is nu zeker aan te raden. Veel tuinvogels zullen hier baat bij hebben zoals mezen, roodborstjes, mussen en vinkachtigen.

Vogels in het voorjaar bijvoeren | Deli Nature Greenline

VOGEL PENTHOUSE!

Wat is er leuker een vogelnestje met jongen in de tuin? In de lente starten de vogels met het bouwen van hun nestje. Ze zijn druk op zoek naar mos, takjes, bladeren en gras. Zorg ervoor dat dit nestmateriaal in de tuin blijft liggen, hierdoor weten vogels je tuin snel te vinden. Plaats daarnaast een hoogwaardig nestkastje, een waar penthouse voor de vogels! Let erop dat de aanvliegroute vrij blijft richting de nestkast. De vogels moeten in één keer het kastje kunnen invliegen. Het nestkastje van Deli Nature Greenline is gemaakt van duurzaam cederhout en is door de invliegopening van 28 mm ideaal voor pimpelmezen.

 

Wist je dat...
... tuinvogels 30 tot 40 kilometer per uur vliegen? In een woonwijk zouden ze al meerdere boetes kunnen hebben! Hoe snel vogels precies kunnen vliegen is afhankelijk van de vogelsoort en de weersomstandigheden.
Bij in de tuin | Deli Nature Greenline

Help jij de bijenfamilie in je tuin?

Winter in de tuin | Deli Nature Greenline

In de wintermaanden is voedsel schaars en is het dus extra belangrijk om de dieren in de tuin een handje te helpen!

2024 © Created by Postads. Alle rechten voorbehouden.