Egels in de tuin | Deli Nature Greenline

JOUW TUIN EGEL-FRIENDLY!

Een egel spotten in jouw tuin? Egels komen op verschillende plekken in Nederland voor. Ze zijn op zoek naar beschutte plekken en voedsel. Help ze een handje met een egelvriendelijke tuin en een lekker feestmaal! Grote kans dat de stekelige beestjes jouw tuin snel weten te vinden.

 

Deli Nature Greenline

EEN EGELVRIENDELIJKE TUIN. GA VOOR DE WILDERNIS!

Meer tegels betekent minder egels. Egels zijn gek op beschutting en een groene tuin. Zorg dus voor een wildernis in de tuin, laat takken liggen en creëer bladerhopen. Tussen de begroeiing vinden egels veel natuurlijk voedsel. Tot eind oktober zijn de egels in de schemering of nacht actief op zoek naar voedsel om hun buikje rond te eten voor de winterslaap. Daarom is het goed om de herfst extra voer aan te bieden. Vooral de jonge egels moeten op gewicht zijn voor de winterslaap. In de herfst wordt de voederplaats dan ook regelmatig bezocht door meerdere egels tegelijk, meestal moeder met jongen. De egel valt onder de insecteneters, maar is in de praktijk een alleseter. Plaats voedsel dat licht verteerbaar is in de tuin. Egels eten graag wormen, slakken fruit en zachte zaden. De ‘Hedgehog mix’ van Deli Nature is een echte energieboost voor de egels. Boordevol natuurlijke ingrediënten zoals meelwormen, lijsterbessen en rozijnen. Een culinair feestmaal voor de egels in de tuin!

 

Ontdek ons egel feestmaal

Egel schuilplaats maken in de tuin | Deli Nature Greenline

WINTER SCHUILPLEK CHECK!

  • Heb je schuttingen? Zorg dat de egel jouw tuin in kan komen via een egelpoortje of plaats een heg
  • Bied egels een droge en beschutte plek waar ze een nestje kunnen maken
  • Laat bladeren en takken liggen voor beschutting en voedsel
  • Tuinier zonder gif en schadelijke stoffen te gebruiken
  • Plaats een ondiep schaaltje met water, nooit melk!
Egel schuilplaats maken in de tuin | Deli Nature Greenline

HELP DE EGELS IN DE TUIN

Egels houden een winterslaap tot ongeveer eind maart, begin april. Zodra de temperatuur boven de 12 graden komt worden de egels weer actiever en gaan ze op zoek naar voedsel. Vanaf maart tot december kun je de egels een handje helpen door water en voedsel in de tuin te plaatsen. Vooral van juni tot augustus kunnen ze wel wat extra’s gebruiken, ze zijn dan druk bezig met het verzorgen van hun jongen.

Wist je dat...
... een egel blind en kaal geboren wordt? Na een uur komen de eerste stekels al door de huid heen. Als ze volwassen zijn hebben ze wel 6000 tot 9000 stekels!
Eekhoorns in de tuin | Deli Nature Greenline

Wat is er leuker dan een eekhoorn in je tuin?

Herfst in de tuin | Deli Nature Greenline

In de herfst zijn de dieren in je tuin actief op zoek naar voedsel om zich voor te bereiden op de winter.

2024 © Created by Postads. Alle rechten voorbehouden.