Dagpauwoog vlinder in de tuin | Deli Nature Greenline

EEN VLINDERPARADIJS IN DE TUIN!

De vlinder is een graag geziene gast in de tuin, maar krijgt het steeds moeilijker in Nederland. Help de biodiversiteit een handje door een vlinderparadijs in de tuin te creëren! Met de juiste aanpassingen kan je tot wel 53 soorten dagvlinders in de tuin spotten! En wat is er mooier dan een groot aantal kleurrijke vlinders in de tuin of op het balkon?

 

Deli Nature Greenline

MEER VLINDERS IN DE TUIN

De vlinder wordt erg enthousiast van een natuurlijke bloemenweide. Hier halen ze nectar vol suikers, eiwitten en vitamines vandaan. Vooral de vrouwelijke vlinder heeft deze nodig om eitjes aan te kunnen maken. Enkele bekende én mooie vlinder- en bijenplanten zijn; verbena bonariensis (ijzerhard), echinacea purpurea (rode zonnehoed) en de Buddleja davidii (vlinderstruik).

EEN BLOEMENWEIDE VOOR DE VLINDER

De vlinder is kieskeurig als het om bloemen gaat, want niet iedere bloem of plant is geschikt. Zorg voor gevarieerde,
één- en meerjarige bloemen die verschillende soorten vlinders aantrekken. Rijk aan nectar voor de vlinder en met waardplanten speciaal voor de rups. Zo creëer je eenvoudig een kleurrijke bloemenweide voor de vlinder in de tuin!

OVERWINTEREN IN EEN INSECTENHOTEL

De vlinder gaat tussen september en oktober in winterslaap. Sommige soorten overwinteren als vlinder, anderen als pop, rups of eitje. In welke vorm ze ook overwinteren, alle soorten zijn op zoek naar een veilig en beschut plekje. Zorg voor bladeren en planten in de tuin en plaats een insectenhotel. Dit trekt niet alleen vlinders, maar ook bijen, kevers en andere insecten. Plaats het insectenhuis op een beschutte plaats en in de buurt van bloemen en heesters.  

Wist je dat...
…de meeste vlindersoorten ’s nachts vliegen? Slechts 53 vlinders van de 2400 soorten zijn dagvlinders. Maar 5% van alle vlinders zijn dus maar dagvlinders! Als je vanaf de lente in de schemering naar buiten gaat, heb je kans om andere soorten vlinders te spotten!
Bij in de tuin | Deli Nature Greenline

Help jij de bijenfamilie in je tuin?

Zomer in de tuin | Deli Nature Greenline

De natuur laat zich in de zomer van haar aantrekkelijkste kant zien. Geniet van de flora en fauna in jouw tuin!

2024 © Created by Postads. Alle rechten voorbehouden.