Eekhoorns naar de tuin lokken | Deli Nature Greenline

EEKHOORNS IN DE TUIN

Wat is er leuker dan een eekhoorn in de tuin? Deze nieuwsgierige boombewoners zijn druk op zoek naar voedsel en beschutte plekken. Maar hoe krijg je ze in de tuin? In een bosrijke omgeving heb je grote kans om gemakkelijk een eekhoorn te spotten, maar met wat aanpassingen kun je ze ook in eigen tuin ontvangen!

 

Biodiversiteit illustratie | Deli Nature Greenline

EEN EEKHOORN­VRIENDELIJKE TUIN? OOK SUCCESVOL ZONDER BOMEN!

De eekhoorn die we in Nederland vooral in de tuin spotten is de ‘Sciurus Vulgaris’, beter bekend als de rode eekhoorn. Een echte acrobaat die graag in bomen klimt en klautert. Maak je tuin aantrekkelijk voor deze roodharige gast door beschutting en voedsel aan te bieden. De loof- en naaldboom is favoriet, maar een eekhoorn wordt ook blij van struiken en rommelige hoekjes met takken of bladeren. Mocht je geen bomen in de buurt hebben kun je dit nieuwsgierige diertje alsnog lokken. Hij gaat namelijk uit zijn comfortzone als het om voedsel draait! Verzorg een lekker eekhoornfeestmaal en een waterbakje. De eekhoorn is een echte voedingskenner. Ze weten precies welk voedsel houdbaar is en wat direct gegeten moet worden. Het houdbare voedsel verstoppen ze op verschillende plekken als voorraad voor de koudere dagen. Vaak vergeet de eekhoorn zijn verstopplekken, maar vindt ze weer terug door zijn sterke reukvermogen!

Egelvoer van Deli Nature Greenline

EEN GEVARIEERD EEKHOORN FEESTMAAL!

De eekhoorn eet het liefst eikels en noten maar varieert ook met knoppen, bessen of rupsen. Help de eekhoorns in de tuin met een gevarieerde feestmaaltijd! De Nut Mix van Deli Nature is een uitgebalanceerde mix met zaden, vruchten, insecten en noten. Een feestmaal om de wintermaanden door de komen!

Egelvoer van Deli Nature Greenline

HELP DE EEKHOORN IN DE TUIN

Eekhoorns gaan in de tuin op zoek naar nestmateriaal of water, maar meestal zijn ze op zoek naar voedsel. Gevonden voedsel eten ze ter plaatse op, of ze nemen het mee en verstoppen het als voorraad. Je kunt de roodharige gasten jaarrond een handje helpen. Voorzie de eekhoorns in de tuin van extra voedsel en een kommetje met water. Ze kunnen namelijk niet voldoende vocht uit hun voedsel halen en moeten dus regelmatig drinken. In het voorjaar is de eekhoorn actief op zoek naar voedsel om hun energiepeil te verhogen, maar ook om jongen te voorzien van voedsel. Er wordt vaak gedacht dat de eekhoorn in winterslaap gaat, maar dat is niet het geval, ze slapen gewoon veel! Met slechte weersomstandigheden komt de eekhoorn zijn nest dan ook bijna niet uit. Omdat natuurlijk voedsel in de winter schaarser wordt, legt de eekhoorn in de herfst al een voorraad aan. Deze voedselvoorraad en een extra vetlaagje komt ze in de winter wel van pas! 

Wist je dat...
... eekhoorns echte acrobaten zijn? Ze kunnen voederbakjes open maken, over touw en dunne takken lopen, over een boom naar boven en naar beneden lopen en tussen boomtoppen springen. Ze gebruiken hierbij hun staart als evenwichtsorgaan en om zich op te vangen bij een val.
Egels in de tuin | Deli Nature Greenline

Deze leuke stekel gasten in je tuin?

Herfst in de tuin | Deli Nature Greenline

In de herfst zijn de dieren in je tuin actief op zoek naar voedsel om zich voor te bereiden op de winter.

2024 © Created by Postads. Alle rechten voorbehouden.