Lente in de tuin met Deli Nature Greenline

Lente in de tuin

Eindelijk! Het voorjaar, lente! De natuur komt weer in beweging. De eerste bloemen komen uit de grond, de temperatuur stijgt, de zon komt vaker om de hoek kijken en de dagen worden weer langer. Het zijn plezierige maanden: voor mens, dier en de natuur. De tuin behandelen we gedurende de lente met een fluwelen handschoen. In ieder geval, dat raden we aan. Lees hieronder wat jij kan betekenen voor de dieren in de lente!

Wij stimuleren de biodiversiteit | Deli Nature Greenline

Tuinonderhoud in de lente

Tegels eruit, planten erin! Zorg voor een wildernis in je tuin. Dieren zijn er dol op! Als de vorst uit de grond is, kun je losgaan in je voor- en achtertuin of balkon. Planten en struiken kun je snoeien, bloemen zaaien, onkruid plukken en je gazon bijwerken. Tip: overweeg een composthoop aan te leggen in je tuin. Compost is krachtvoer voor je tuin, dieren zijn er dol op én je hebt minder groenafval.

Blijf na de bloei van de narcis, tulp en krokus af. Door ze intact te houden, kan de plant de resterende energie opslaan in de bol, waardoor ze volgend jaar ook weer bloeien. Plant in de lente ook biologische bloembollen. Stop blauwe druifjes, vogelmelk of krokussen in de grond, daarna is het een kwestie van tijd voordat de eerste horde hommels jouw kant op komt.

Wil je egels en insecten te vriend houden? Maak een egelhuisje en hark een hoop bladeren erop of eromheen. Insecten en egels vinden het heerlijk om in de lente door de bladeren te kruipen.

Vogels in de lente | Deli Nature Greenline

Vogels in de lente

In de lente is het topdrukte voor de vogels in je tuin. Een partner zoeken, een nestje maken, eitjes leggen en jongen grootbrengen. Tijdens de broedperiode hebben vogels behoefte aan extra eiwitten, kalk en vitaminen. Een extra portie Deli Nature Greenline eiwitrijke meelwormen kunnen de roodborstjes, mezen, mussen en vinkachtigen nu wel gebruiken.

F-eitje: calcium is erg belangrijk voor vogels. Wanneer een vogel te weinig kalk binnenkrijgt, kan dit leiden tot broze botten en dunne eierschalen. De dunne schalen bieden weinig bescherming en vaak worden eitjes dan niet uitgebroed. De Protein Mix van Deli Nature Greenline bevat insecten, vitaminen en extra calcium en is dus ideaal voor in het voorjaar en de zomer, wanneer de vogels dit het meest nodig hebben.

Deli Nature Greenline heeft voedingsmixen voor ieder seizoen. In de lente kun je de vogels een handje helpen met de

Bied deze mixen aan in een Deli Nature Greenline Nut Feeder, Multi Seed Feeder, Seed Feeder XL, Window Feeder of creëer je eigen feeder met de Deli Nature Greenline Recycle Bottle Feeder.

 

Lees hier meer over de vogels in de lente

Vlinders in de lente

Als de dagen weer langer worden en de zon weer meer begint te schijnen komen de eerste vlinders weer tevoorschijn. Soorten zoals de gehakkelde aurelia, de dagpauwoog, kleine vos, citroentje en atalanta zijn als eerste te spotten in de lente!

Vlinders, hommels en bijen leven van nectar en stuifmeel van bloemen. Deze insecten hebben het moeilijk als er weinig bloeiende natuur is. De vlinder is kieskeurig als het om bloemen gaat. Niet iedere bloem of plant is namelijk geschikt om nectar uit halen. Zaai daarom in het begin van de lente gevarieerde zaden met één- en meerjarige bloemen die verschillende soorten vlinders aantrekken. Zorg voor bloemen die rijk zijn aan nectar voor de vlinders en waardplanten speciaal voor de rups. Zo creëer je een kleurrijke bloemenweide voor de vlinders in jouw tuin! Een bloemenweide is niet alleen heel erg goed voor de biodiversiteit in de tuin, het ziet er ook nog eens prachtig uit.

In de lente planten de vlinders zich voort door eitjes te leggen. Na 4 tot 7 dagen komt uit het eitje een rups. Een rups heeft veel energie nodig om zich te kunnen verpoppen en hiervoor gebruiken ze waardplanten. Na een paar keer vervellen, verpopt de rups zich in een cocon tot een vlinder. Tenslotte barst de cocon open en kruipt de vlinder naar buiten. Als de vleugels van de vlinder opgedroogd zijn, kan de vlinder vliegen.

 

Deli Nature Greenline insectenhuis

Bijen in de lente | Deli Nature Greenline

Bijen in de lente

In de lente snakken bijen naar vers stuifmeel en nectar. Deze voedselsoorten zijn erg belangrijk voor ze. Deze voeding halen bijen in de lente onder meer uit groot hoefblad, krokus, toverhazelaar en de winterakoniet. Bloeiende wilgen? Ook daar zijn ze dol op! Zorg er, naast het aanbieden van voedsel, ook voor dat de bij een comfortabel thuis kan creëren in je tuin. In het bijenhuis van Deli Nature Greenline kan de koningin rustig eitjes leggen als de temperatuur weer iets hoger wordt. Wist je dat een koningin wel tot 2000 eitjes per dag kan leggen? Hierdoor bereidt het bijenvolk vanzelf weer uit. Plaats het bijenhuis op een beschutte plaats in de buurt van planten en bloemen.

Egels in de lente | Deli Nature Greenline

Egels in de lente

Het is weer lente! Dat betekent dat egels er weer helemaal klaar voor zijn: hun winterslaap is ten einde en ze verlaten hun schuilplaats. In de lente gaan ze op zoek naar een partner om mee voort te planten. De paartijd duurt vervolgens van mei tot en met augustus. Een vrouwtje krijgt 5 weken na de paring gemiddeld tussen de twee en tien jongen. De egel is een echt nachtdier. Hij laat zich overdag zelden zien. Egels zijn echte insecteneters, vooral in het voorjaar en de zomer. De Hedgehog Mix van Deli Nature Greenline is ook favoriet. En wist je dat ze, ondanks dat ze niet de snelste zijn, soms ook een muis te pakken krijgen? Smakelijk!

Eekhoorns in de lente

Eekhoorns zijn kleine acrobaatjes en zijn vaste gasten in het bos. Wil je af en toe een eekhoorn in je tuin zien? Richt je tuin dan zo eekhoorn-vriendelijk in door het plaatsen van grote bomen, een nestkastje en een schaaltje met water. In de lente eten eekhoorns zaden, knoppen, scheuten, bloesems van bomen, bessen en insecten. Wil je de eekhoorn wat extra's geven? De Nut Mix van Deli Nature Greenline kan het hele jaar door worden aangeboden.

Biodiversiteit in de tuin

Opgelet: voorkom wegversperring in je tuin. Geef kikkers, padden en egels vrij baan. Als jouw tuin met bijvoorbeeld een schutting omheind is, blijven deze leuke dieren weg. Een natuurlijke omheining van jouw flora- en fauna-imperium is aanbevolen: een (haag)beuk, meidoorn of liguster lenen zich uitstekend voor een levende omheining. Milieu- én diervriendelijker!

Lees meer over de biodiversiteit in de tuin

2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen