Vogels in de lente | Deli Nature Greenline

Vogels in de lente

Het voorjaar! De prachtige wintermaanden laten we voorlopig weer even achter ons. Tijd voor een krachtiger zonnetje, bloeiende flora en springlevende dieren die uit hun winterslaap komen. De lente is aangebroken en dat zien we aan de vogels in de tuin!

Vogels in de lente | Deli Nature Greenline

Vogeltrek in de lente

Het is voorjaar, en dat betekent; vogeltrek! Trekvogels keren terug van hun vakantieadres, we verwelkomen vogels zoals de tjiftjaf, merel, roodborstje, boomklever en winterkoninkje met open armen. Het moment van aankomst in Nederland is afhankelijk van waar vogels in Afrika of Zuid-Europa overwinterd hebben en wat ze onderweg tegen komen. Zandstormen en slecht weer zorgen bijvoorbeeld voor vertraging.

 

Bied jij de vogels een lekker welkomstmenu aan? De energierijke Peeled Sunflowerseed van Deli Nature Greenline is ideaal om de energiereserves na de trek weer aan te vullen.

Nestkastje in de lente | Deli Nature Greenline

Een nestkastje ophangen

De lente is dé tijd van het jaar waarin de vogels zich voortplanten. Wil je de vogels een handje helpen met een broedplaats? Hang dan een nestkastje op in je tuin! Het Deli Nature Greenline Nestkastje is speciaal geschikt voor de pimpelmees. Door het ophangen van een nestkastje bied je de vogels een veilig thuis. Zorg er wel voor dat je het nestkastje op de juiste manier ophangt!

Nestkastje in de lente | Deli Nature Greenline

Vogels in de lente voeren

In de winter helpen we vogels vaak een aardig eindje op weg. We strooien voer, hangen vetbollen op en rijgen pinda’s aan een slinger. Maar wist je dat de vogels in de lente juist een intensieve periode tegemoet gaan? De vogels zijn druk met het vinden van een partner, het maken van een nest, eitjes leggen, broeden en het voeren van hun jongen.

Omdat er in de lente nog weinig insecten actief zijn, hebben de vogels moeite met voedsel uit de natuur vinden. Ze hebben vooral extra behoefte aan eiwitten, kalk en energierijk voedsel. De Protein Mix van Deli Nature Greenline is samengesteld speciaal voor de behoefte van vogels in de lente en de zomer. Daarnaast is een extra portie eiwitrijke meelwormen ook aan te raden. Tuinvogels zoals mezen, roodborstjes, mussen en vinkachtigen zullen hier dankbaar gebruik van maken. De Deli Nature Greenline Peanut PiecesDeli Nature Greenline Peeled Sunflowerseed of de Deli Nature Greenline Fruit Mix zijn ook speciaal geschikt voor de vogels in de lente!

Bied de Deli Nature Greenline Protein Mix of de Deli Nature Greenline Mealworms aan in de Deli Nature Seed Feeder, de Deli Nature Greenline Seed Feeder XL of de Deli Nature Greenline Recycle Bottle Feeder.

Zorg voor een beschutte plek om het voer op te hangen, met voldoende groen in de omgeving. De vogels voelen zich dan het meest veilig in de tuin en kunnen ze ongestoord genieten van al het lekkers.

Als je dan toch bezig bent: een waterschaal doet wonderen. Daarin kunnen vogels hun veren poetsen en een slokje drinken nemen.

Wist je dat...
... iedere vogel andere eisen heeft aan een broedplaats? Mussen, spreeuwen en zwaluwen houden van gezelligheid en hebben graag meerdere nestkastjes van soortgenoten bij elkaar. Mezen daarentegen houden meer van privacy en verdedigen actief hun eigen territorium. Ook heeft iedere vogel andere wensen als het gaat om het type huisje en de invliegopening. Lees onze blog over het ophangen van een nestkastje voor meer tips!

Laatste blog items

Koniginnepage | Deli Nature Greenline

Kenmerkend voor vlinders zijn hun voelsprieten en opvallende, gekleurde vleugels. In deze blog lees je meer over het uiterlijk van vlinders.

Natuurlijke bloemenweide | Deli Nature Greenline

Een natuurlijke bloemenweide is heel erg goed voor verschillende soorten insecten zoals vlinders, bijen, mieren en torren én het ziet er prachtig uit! In deze blog lees je de voordelen van een wild begroeid stukje tuin.

Alles over vogels in de winter | Deli Nature Greenline

In de winter is het natuurlijke voedselaanbod voor de vogels schaars. De vogels die in Nederland overwinteren kunnen we een handje helpen om de koude maanden goed door te komen. In deze blog lees je welke vogels er in de winter zijn te spotten en waar ze zich mee bezig houden.

Voedsel voor eekhoorn | Deli Nature Greenline

Eekhoorns zijn echte knaagdieren. Op hun gevarieerde menu staan onder andere eikels, noten, kastanjes, boomzaden, knoppen, bessen, paddenstoelen en rupsen.

2024 © Created by Postads. Alle rechten voorbehouden.