Goede doelen | Deli Nature Fund

DELI NATURE FUND

Wij vinden dat het onze taak is om ook iets terug te geven aan de natuur. Daarom is in 2019 het Deli Nature Fund opgericht met als doel projecten wereldwijd te ondersteunen en zo een steentje bij te dragen aan de flora en fauna op de wereld, zodat we hier ook in de toekomst nog van kunnen genieten!

 

Biodiversiteit illustratie |  Deli Nature Greenline

REDDINGSACTIE FLAMINGO'S KAMPFERS DAM, ZUID-AFRIKA

Door de extreme droogte in Kampfers Dam kunnen dwerg flamingo’s geen voedsel vinden waardoor jongen achtergelaten worden door hun ouders. Hierdoor komt de populatie van de flamingo’s in gevaar. Daarom is er door Ibisring een actie gestart voor het redden van deze jonge dwerg flamingo’s. Dit initiatief trok de aandacht van Deli Nature waarmee het eerste project van Deli Nature Fund van start is gegaan. Deli Nature Fund heeft de actie gesponsord en al het geld gaat rechtstreeks naar lokale projectleiders in Zuid-Afrika waar de flamingo’s worden verzorgd. Hiermee zijn we erin geslaagd om het grootste gedeelte flamingo’s een toekomst te geven! 


SAMENWERKING MET ASSOCIATION FOR THE CONSERVATION OF THREATENED PARROTS (ACTP)

Al twintig jaar zijn Spix Ara’s uitgestorven in het wild. In samenwerking met de ACTP en Pairi Daiza is een project opgestart voor de herintroductie van Spix Ara’s in de natuurlijke en oorspronkelijke leefomgeving, de Caatinga in Brazilië. De eerste vijftig Spix Ara’s zijn in februari 2020 aan hun reis begonnen van het ACTP in Berlijn, naar Brazilië. Hier verbleven ze eerst een tijdje in een ACTP-vrijlatingsfaciliteit voordat ze losgelaten werden in het wild.
 

TOEKOMSTPLANNEN

We willen het Deli Nature Fund steeds verder uitbouwen in de toekomst en verschillende soorten projecten wereldwijd ondersteunen. Ideeën en voorstellen hiervoor worden zorgvuldig bekeken!

 

Laatste blog items

Koniginnepage | Deli Nature Greenline

Kenmerkend voor vlinders zijn hun voelsprieten en opvallende, gekleurde vleugels. In deze blog lees je meer over het uiterlijk van vlinders.

Natuurlijke bloemenweide | Deli Nature Greenline

Een natuurlijke bloemenweide is heel erg goed voor verschillende soorten insecten zoals vlinders, bijen, mieren en torren én het ziet er prachtig uit! In deze blog lees je de voordelen van een wild begroeid stukje tuin.

Vogels in de lente | Deli Nature Greenline

Het voorjaar! De prachtige wintermaanden laten we voorlopig weer even achter ons. Tijd voor een krachtiger zonnetje, bloeiende flora en springlevende dieren die uit hun winterslaap komen. De lente is aangebroken en dat zien we aan de vogels in de tuin!

Alles over vogels in de winter | Deli Nature Greenline

In de winter is het natuurlijke voedselaanbod voor de vogels schaars. De vogels die in Nederland overwinteren kunnen we een handje helpen om de koude maanden goed door te komen. In deze blog lees je welke vogels er in de winter zijn te spotten en waar ze zich mee bezig houden.

2024 © Created by Postads. Alle rechten voorbehouden.